Top 5 boeken over bier brouwen

Top 5 boeken over bier brouwen

Over het zelf brouwen van bier zijn veel boeken geschreven. Wij zetten onze top 5 voor jou op een rijtje!

   1. Zelf bier brouwen door Brian Kunath
   2. Bier in Nederland door Marco Daane
   3. Thuis bier brouwen door Greg Hughes
   4. Verander water in bier door Adrie Otte
   5. Bier brouwen voor starters door Luc Pauwels

Zelf bier brouwen door Brian Kunath

Dit boek vinden wij fantastisch. Het heeft een duidelijke indeling en een leuke scala aan geschiedenis, feitjes en doe-het-zelf tips. Het geeft een overzicht over wat je precies nodig hebt, hoe je kunt en moet varieën en hoe de meesterbrouwers het zelf aan pakken. Daarnaast worden er per proces ook duidelijk illustraties weergegeven wat helpt bij de verbeelding. 

Bier in Nederland door Marco Daane

Dit boek is echt goed, het geeft een leuke twist aan het brouwen. Op ieder moment van het brouwproces weet je wat er gebeurd zodat je ook echt sneller het brouwen onder de knie krijgt. Daarnaast geeft dit boek je verschillende opties zodat je een eigen draai aan je eigen gebrouwen bier kunt geven.

Thuis bier brouwen door Greg Hughes

Dit boek is duidelijk, handig en zeer praktisch. De recepten die de auteur geeft zijn door een meesterbrouwer geaccepteerd en geeft je een handleiding op stapsgewijs je eigen bier te brouwen. Een goed boek voor de perfectionist. Ook worden in dit boek de verschillende ingrediënten behandeld, een mooie gids dus voor als je wilt gaan experimenteren.

 

Verander water in bier door Adrie Otte

Dit boek is uitstekend om mee te beginnen. De prijswinnende auteur is een echte hobbybrouwer en geeft je handige tips en vooral een duidelijke uitleg over hoe je zelf kunt brouwen. De recepten zijn duidelijk. Dit boek is onmisbaar voor de startende hobbybrouwer.

Bier brouwen voor starters door Luc Pauwels

Een mooie instapper voor het hobbybrouwen. Een makkelijk te begrijpen stappenplan dat het proces van bierbrouwen goed uitleg. Dit boek raden wij niet aan voor perfectionisten of beginners  Omdat de recepten gebaseerd zijn op grote aantallen en de te gebruiken temperaturen niet altijd even duidelijk zijn.

 

Terug naar blog